Kuszkusz saláta pirított sonkával, fokhagymás joghurttal
Hozzávalók:
- egy bögre kuszkusz
- rukkola
- újhagyma/póréhagyma/vöröshagyma
- gomba
- sárgarépa
- brokkoli
- kaliforniai paprika
- magvak: dió,mogyoró,kesudió,napraforgó akármi ami tetszik
- alma
- mozzarella
Elkészítés:
A kuszkuszt megpirítjuk egy kis kokuszolajon, sózzuk és megfőzzük. Ezalatt előkészítjük a zöldségeket. A brokkolit rózsáira szedjuk, a répát meghámozzuk és feltesszük párolni kicsit sóval és borssal. Éppen, hogy egy kicsit puholjon meg, lényegében nyers marad. A többi zöldséget meghámozzuk és felszeleteljük. Amikor elkészült a kuszkusz és a párolt zöldség, az egészet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, olivaolajat öntünk rá, és rávágjuk a sajtkockákat. A sonkát megpírítjuk és tetejére tesszük. A joghurtot sózzuk, borsozzunk, belenyomunk 1-2 fokhagymát ízlés szerint és kéééész :)
Szintén iszonyat egyszerű, laktató és nagyon finom. Tökéletes reggelinek, tízórainak, uzsonnának, ebédhez köretnek. Néha nem kuszkusszal készítem, hanem quinoaval.